­

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Verhoeve & Zonneveld

logos def

sportfysiotherapie noordwijkerhout

Om te revalideren, om te oefenen, zijn vaak hulpmiddelen nodig. Zoals na een knie-of heupoperatie krukken nodig zijn in de eerste weken, hebben wij voor (sport-) blessures tape, braces en oefenbanden voorradig.

Na distorsies of contusies van de enkel, dus na het zwikken, als de enkel niet gebroken is, hebben wij tape, zodat de geleidingsfunctie van het gewricht ondersteund wordt.

Voor pijnklachten achter de knieschijf (chondromalacie retropatellaris) hebben wij speciale McConnel-tape. Deze aandoening komt veel voor bij hardlopers, wielrenners en voetballers , waarbij de knieschijf niet meer juist spoort. Met deze tape doet u oefeningen om de bovenbeenspieren zodanig te trainen dat de knieschijf zijn juiste functie weer kan vervullen.

Bij speciale aandoeningen van de schouder, veel voorkomend bij de bovenhandse sporter, het zogenaamde impingement syndroom, dient geoefend te worden met banden. Dit zijn MSD-banden, een soort materiaal als de binnenband van een fiets, maar dan met verschillende weerstanden van licht tot zwaar.

Al het tape- en bandmateriaal zoals hierboven beschreven, wordt door ons verstrekt en is bij de behandelprijs inbegrepen.

Privacyverklaring

© Fysiotherapie Verhoeve & Zonneveld

­