­

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Verhoeve & Zonneveld

logos def

kinderfysiotherapie noordwijkerhout

Binnen het gezondheidscentrum heeft de praktijk Verhoeve & Zonneveld een nauwe samenwerking met kinderfysiotherapeut Henriette Rijlaarsdam - Muntendam.
Sinds 2013 werken Henriëtte Rijlaarsdam en Meriam Jacobse samen in de praktijk “Kinderfysiotherapie Noordwijkerhout”, te Via Antiqua 17a (in het gezondheidscentrum). Kinderfysiotherapie Noordwijkerhout is een samenwerkingsverband met de praktijk Fysiotherapie Verhoeve & Zonneveld.

In de praktijk voor Kinderfysiotherapie Noordwijkerhout worden alleen kinderen behandeld.
De praktijk beschikt over een ruime en kindvriendelijk ingerichte oefenzaal. Tevens is het mogelijk om fitnessapparatuur te gebruiken. Behandeling van zuigelingen (0-2 jaar) bieden wij altijd thuis aan.

Kinderfysiotherapeuten
Henriëtte en Meriam zijn beiden geregistreerd kinderfysiotherapeut.
Henriëtte Rijlaarsdam is ruim 30 jaar werkzaam als kinderfysiotherapeut, waarvan ruim 25 jaar in Noordwijkerhout. Na haar opleiding fysiotherapie is zij aanvullend opgeleid tot kinderfysiotherapeut (post HBO).
Meriam Jacobse is sinds 2007 algemeen fysiotherapeut en is in 2013 afgestudeerd als Master kinderfysiotherapeut. Zij heeft sinds 2009 middels stage en werk onder supervisie veel praktijkervaring opgedaan in de eerstelijns kinderfysiotherapiepraktijk.
De gezamenlijke expertise (veel ervaring en de nieuwste inzichten) is erop gericht de kwaliteit van de behandeling te optimaliseren. Het doel is de kinderfysiotherapie optimaal bereikbaar te maken voor alle kinderen uit Noordijkerhout en omgeving. Er is een nauw contact met ouders, scholen, huisartsen, ziekenhuizen, revalidatiecentra, collega (kinder-)fysiotherapeuten, diverse andere hulpverleners, sportclubs, sportcoach, gemeente enz. Doordat Henriëtte en Meriam centraal in het dorp werken en hun lijnen met alle instanties kort zijn, zijn ze in staat de kinderen zo veel mogelijk in en samen met hun omgeving te begeleiden.

Wat is kinderfysiotherapie?
Kinderfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie gericht op baby’s, kinderen en jeugdigen van 0 tot 18 jaar. De meeste kinderen ontwikkelen hun zintuigen en motoriek “vanzelf”.
Bij sommige kinderen is ondersteuning gewenst. Kinderfysiotherapie kan deze kinderen helpen zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.
De kinderfysiotherapeut kan het motorische ontwikkelingsniveau van een kind in kaart brengen middels onderzoek en testen (diagnostiek). Kinderfysiotherapie kan op diverse manieren inspelen op de senso-motorische ontwikkeling, bijvoorbeeld door aan te grijpen op bijv. de zintuigelijke prikkelverwerking, het stimuleren van leeftijdsgebonden motorische vaardigheden, het ontwikkelen van een adequate mondmotoriek.
Indicaties voor kinderfysiotherapie zijn zeer divers.

test 003

Zie voor uitgebreide informatie over kinderfysiotherapie in Noordwijkerhout de website www.kinderfysiotherapie-noordwijkerhout.nu

Kinderfysiotherapie Noordwijkerhout, Gezondheidscentrum Noordwijkerhout
Henriette Rijlaarsdam - Muntendam
Meriam Jacobse

Via Antiqua 17a
2211 HW Noordwijkerhout

(T) 06 513 94 765 (Henriëtte) / 0252 37 66 09 (Meriam)
(E) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(W) www.kinderfysiotherapie-noordwijkerhout.nu

Privacyverklaring

© Fysiotherapie Verhoeve & Zonneveld

­