­

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Verhoeve & Zonneveld

logos def

revalidatie noordwijkerhout

Revalidatie richt zich op herstel of verbetering van mogelijkheden bij mensen met blijvend of langdurig lichamelijk letsel of met een functionele beperking. Revalidatie betreft complexe problematiek als gevolg van ziekte, operatieve ingreep, slijtage, een ongeval of een aangeboren aandoening.

Wanneer u een operatie hebt ondergaan, kunt u hiermee bij ons terecht. Onze praktijk zorg voor een zeer nauwkeurig opgezet revalidatieschema/programma en heeft ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties.

De praktijk Verhoeve Zonneveld is lid van het Rijnland schoudernetwerk. Alle daarbij aangesloten fysiotherapeuten behandelen de patiënt, die moet revalideren na een schouderoperatie, volgens een protocol, dat door de laatste wetenschappelijke inzichten gesteund wordt. Zie samenwerking www.rijnlandschoudernetwerk.nl

In onze trainingsruimte beschikken wij over uitgebreide mogelijkheden voor functietraining en revalidatie. Naast de klassieke fysiotherapeutische mogelijkheden kunnen we met zeer geavanceerde oefenapparatuur trainen, testen en meten. Medische trainingstherapie kan gebuikt worden bij veel verschilde soorten klachten:

  • Post operatieve revalidatie na schouder, rug, heup- of knie operatie
  • Longrevalidatie bij o.a. COPD, met als doel toename van kwaliteit van leven, deelname doet mensen verbaasd staan wat ze allemaal nog kunnen doen . Het geeft vermindering van benauwdheid en vermindering van het aantal ziekenhuisopnames . Uw longfunctie kunt u niet verbeteren, maar u leert wel om u lichamelijk in te spannen zonder benauwd te worden. U leert uw grenzen kennen.
  • Hartrevalidatie met als doel zoveel mogelijk terug te keren naar uw bezigheden van de periode voor het optreden van de hartziekte, het terugdringen van de psychische en sociale problemen die zich voordoen als gevolg van de hartziekte en het zodanig leren leven dat de kans op onnodige verergering van de hartziekte vermindert.
  • Diabetes type II omdat bewegen een positief effect heeft op onder andere de insulinegevoeligheid van het lichaam, het uithoudingsvermogen, het fitheidgevoel en gewichtsafname. Deze factoren hebben op hun beurt weer invloed op het verloop van de ziekte en de daarbij eventueel gepaard gaande complicaties. Daarnaast vermindert bewegen de kans op hart- en vaatziekten.

Privacyverklaring

© Fysiotherapie Verhoeve & Zonneveld

­